Sinterklaasfeest 2009 - Theatergroep Slapelozen
123
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-123,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Stille Nacht

Categorie
2008
Over dit project

OUD-WEST – Theatergroep Slapelozen kent de Ten Katebuurt inmiddels op haar duimpje. De afgelopen maanden zijn ze druk geweest met het voorbereiden van de theatervoorstelling ‘Stille Nacht’ die 11 december in première gaat. Tijdens de reizende voorstelling trekt het publiek letterlijk door de buurt.

‘Stille Nacht’ is een winterse voorstelling in de buitenlucht. Het publiek loopt van de ene voorstelling naar de andere. Onderweg komen ze van alles tegen: een engeltje, een verloren Sinterklaas, een vrouw met te veel tassen. ‘Iedereen is onderweg. Net als in het leven. Het leven is één grote reis met als einddoel de dood. Maar nu nog niet, dus laten we dat lekker vieren!’ vertelt Joyce Timmerman, één van de theaterspelers en vaste kern van Slapelozen.

De bezoekers melden zich bij aanvang op het Ten Kateplein, waar ze een koffer met een label krijgen. Op het label staat het adres waar de eerste voorstelling is. Er zijn verschillende voorstellingen op meerdere locaties, waardoor iedereen de avond anders beleeft.

Joyce: ‘De gasten moeten een feestelijk ingepakt kringloopcadeau meebrengen. Gewoon iets inpakken wat je thuis over hebt en wat je missen kunt. Dit lever je bij aanvang van de voorstelling in. Na afloop van de avond krijgt elke bezoeker een cadeautje.’

Na de eerste voorstelling wordt het publiek naar een volgende locatie geleid. Onderweg komen ze personages tegen, waarbij de bezoeker zich zal afvragen of het bij de voorstelling hoort of dat het toeval is. Verschillende buurtbewoners hebben een rol in de voorstelling. Uiteindelijk komt het publiek terecht op een geheime locatie waar samen wordt gegeten.

Theatergroep Slapelozen is een groep jonge makers en spelers uit Amsterdam. Ze maken avontuurlijk theater, zoeken de grenzen op tussen fictie en werkelijkheid en maken voorstellingen die letterlijk dichtbij het publiek komen. In hun interactieve voorstellingen is samenzijn en samen eten heel belangrijk. De afgelopen jaren maakten ze twee succesvolle wintervoorstellingen in de Hallen.