Theatergroep Slapelozen - Gezelschap
10
page-template-default,page,page-id-10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Gezelschap

Aangenaam kennis te maken
Slapelozen ligt wakker in een complexe wereld. We leven in een wereld met een overvloed aan keuzes op allerlei gebieden. In onze maatschappij staat het hebben van veel keuzes gelijk aan het hebben van vrijheid. Maar teveel vrijheid maakt een mens passief, door het teveel aan keuzes besluit hij niet te kiezen. Verschillende waarheden bestaan naast elkaar en jouw eigengemaakte waarheid is je enige leidraad. Slapelozen is opgegroeid in deze tijd, waarin de zingeving van het bestaan steeds moeilijker te vinden is, omdat de overdaad zo overweldigend groot kan zijn.

 

In onze voorstellingen maken we de grote overdaad klein en behapbaar. De stukjes en kleine beetjes muziek, tekst, en beeld monteren we aan elkaar, geven we een plek en rijgen we tot een verhaal met behulp van herkenbare, grappige en uitvergrote personages, gebaseerd op onszelf.

 

Het merendeel van ons werk concentreert zich middenin de stad, op bijzondere lokaties. Deze aandacht voor de micro binnen de macro,maakt ons een buitenstaander in het huidige subsidiebestel van de steeds groter wordende stadsgezelschappen.

 

Wij noemen onszelf daarom graag het eerste stadsdeelgezelschap van Nederland! In deze geuzennaam vinden wij onze identiteit, want Slapelozen kiest in deze grote, snelle wereld voor het kleine. In deze wereld van individualiteit kiezen we voor het samenzijn. En in deze wereld van grote steden waarin mensen snel en anoniem langs elkaar heen leven, kiezen wij voor het opheffen van anonimiteit, voor het kennen van elkaars naam en het zoeken naar intimiteit. Als je naar een voorstelling van ons bent geweest, ken jij onze naam, zoals wij de jouwe kennen.

 

Onze voorstellingen zijn gebeurtenissen, momenten van delen en uitwisselen, van contact. We proberen de grenzen tussen leven en kunst opnieuw te bepalen. Misschien omdat we niet kunnen kiezen, misschien omdat we de zin van het bestaan ergens zijn verloren, maar vooral omdat we zo denken te kiezen voor de waarheid.

 

Slapelozen maakt community theater en performances. Slapelozen werkt(e) o.a. samen met stadsdeel West, het Grachtenfestival, de Brakke Zondag, de Balie, de Krakeling, het MC Theater, Stukafest, de Theaterschool van Amsterdam en het Van Gogh Museum.

Slapelozen in functie
Artistieke leiding: Victor Mentink
Algeme leiding: Maartje Ghijsen
Zakelijke leiding en productie: Anna Schaap
Dramaturgie: Katja Hieminga
Maker/ speler/ schrijver: Joyce Timmerman
Maker/ speler: Micha Hulshof
Publiciteit: Michelle Huiman
Vormgeving: Sofie Doeland
Techniek: Erik Gramberg

 

Het Slapelozen Bestuur:
Roelof Jan Minneboo (voorzitter)
Inge Zeilinga (penningmeester)
Tobias Kokkelmans (vertrekkend secretaris)

 

Verder liggen wakker:
Me Studio
Leon Hendricx

 

Site
Jeroen Bakker, Easy Site Now

Stichting Slapelozen wordt op projectbasis gesteund door:
AFK (Oud&Nieuw, Stille Nacht, Het Feest van je Leven en Familie Nederland)
Fonds voor Cultuurparticipatie (Familie Nederland)
Prins Bernard Cultuurfonds (Familie Nederland)
SNS Reaal Fonds (Het Feest van je Leven en Familie Nederland)
Stadsdeel West (Oud&Nieuw, Stille Nacht, Het Feest van je Leven en Familie Nederland)
VSB fonds (Stille Nacht en Het Feest van je Leven)

 

Email algemeen:
info@slapelozen.com

 

Bellen:
bel Victor : 0650913400

Maartje Ghijsen

13 april 1981 Milsbeek Limburg

Micha Hulshoff

8 juli 1979 Uitgeest

Victor Mentink

30 mei 1979 Amsterdam

Joyce Timmerman

18 oktober 1980 Zeeuws Vlaanderen